Az implantátum beültetés nem is tűnik olyan ijesztő dolognak

Többnyire igyekszem odafigyelni az egészségi állapotomra. A szemem például már egészen fiatal korom óta rossz, így van szemüvegem és kontaktlencsém. És gyakran járok optikába azért is, hogy megnézessem, nem történt-e valamilyen változás, és nem kell-e erősebb (vagy éppen gyengébb) lencse. Legutóbb, amikor beugrottam az optikában, úgy alakult, hogy valami szezonális akció miatt eléggé hosszú sort kellett kivárnom. Ezt azonban nem bántam, mivel az optika előtt fogorvosnál jártam, aki azt mondta, itt lenne az ideje annak, hogy elvégzésre kerüljön az az implantátum beültetés, amire már egy ideje szükség lenne. (Egy korábbi baleset miatt ugyanis hiányzik egy fogam.)

Mivel egyáltalán nem mondhattam el magamról, hogy tájékozott vagyok a fogászati implantátum beültetés témában, illetve ötletem sem volt arra, hogy hol végeztethetném el a kezelést (a fogorvosom nem foglalkozik ilyesmivel), úgy döntöttem, utánajárok a dolognak az interneten. A fogászom ajánlott is egy oldalt, ahol mindent megtudhatok, a fogorvosbudapest.info-t.

Ezt jelenti pontosan a fogászati implantátum

Miközben sorban álltam az optikában, rákerestem a fogorvosbudapest.info weblapra, ahol először egy implantátum beültetés témájú cikket olvastam el. Az írás több szempontból is nagyon jó. Egyrészt jó stílusban és remek módon van megfogalmazva. Így bárki megértheti, hogy miről van szó, ugyanakkor abban is biztos lehet, hogy az információk, amiket olvas biztos forrásból származnak, és szakmai szempontból is helytállóak. Másrészt azért is jó a cikk, mert a segítségével megérthetjük, hogy a legtöbb fogászati és fogtechnikai beavatkozás (pl. az implantátum beültetés) nem annyira szörnyű, mint ahogyan az a köztudatban elterjedt. Az oldalon egyébként más cikkeket is olvashatunk (pl. a fogtöméssel vagy a bölcsességfoghúzással kapcsolatban. Ezek pedig mind rávilágítanak arra, hogy a fogászati problémák nem múlnak el maguktól, és nagyon fontos, hogy időben forduljunk orvoshoz velük, különben sokkal nagyobb bajokhoz is vezethet.

A fogorvosbudapest.info implantátum beültetés témáját feldolgozó cikke alaposan körüljárja a fogászati implantátumokkal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket, valamint az erre adható válaszokat. A cikkből kiderül, hogy a fogászati implantátum tulajdonképpen egy aprócska, speciális kidolgozású csavar. Az implantátum egyik fele arra való, hogy rögzítsék az eszközt a páciens szájában. A másik felére meg felépíthető bármi, amit a fogászati szaknyelvben felépítménynek neveznek (ezek a legtöbb esetben nyilvánvalóan különböző új fogak. Az oldalon olvashatunk arról is, hogy fogászati implantátumok készülhetnek titán-ötvözetekből vagy cirkóniumból is. Az eszközök pontos összetétele pedig gyártónként eltér egymástól, de mindegyikre igaz, hogy nem okoz allergiás reakciót a szervezetben.

A cikk az implantálás feltételeiről és körülményeiről is szól

A cikk foglalkozik azzal is, hogy mi okozhatja az egyes implantátumok ára közötti különbséget. Arra a kérdésre azonban sajnálatos módon nem tud érdemi választ adni, hogy egy embernek konkrétan milyen implantátum lesz a legjobb. Ez ugyanis olyan dolog, amit csak egy szakorvossal folytatott személyes konzultáció után lehet eldönteni.

A cikk részletesen foglalkozik azzal is, hogy milyen személy lehet alkalmas az implantátum beültetésre. A sorokból kiderül az, hogy a gyermekeken például nem alkalmazható ez a beavatkozás. Valamint érdemes tudni azt, hogy léteznek olyan betegségek, egészségi állapotok, amelyek szintén nem teszik alkalmassá az egyént implantátum beültetésére. Továbbá az sem vezet túlzottan tartós eredményhez, ha az illetőnk rossza a szájhigiénéje vagy például dohányzik.

A cikkből ezután megtudhatjuk azt, hogy a hiányzó fogon kívül mi kell még az implantáláshoz. Illetve ahhoz, hogy a felkeresett implantológus szakorvos a lehető legmegfelelőbb implantátumot tudja beültetni nekünk.

Fogászati implantátum beültetés témában nincs olyan, hogy buta kérdés

A fogorvosbudapest.info weboldalon több cikk (így az implantátum beültetésről szóló is) hangsúlyozza azt, hogy fogászati és fogtechnikai problémák esetén nincs olyan, hogy buta kérdés. Vagyis ha valami nem világos, akkor azt bátran kérdezzük meg a szakorvostól, hiszen komoly következményei is lehetnek annak, ha nem értünk ezt-azt.

Az implantátum beültetés témájában a leggyakrabban feltett, talán buta kérdésnek tűnő dolgok a cikk szerint a következők:

  • van-e olyan, hogy egy ember szervezete nem fogadja be az implantátumot a beültetés után?
  • miért a csonthoz rögzítik az implantátumot ahelyett, hogy a meglévő fogakkal kötnék össze azt?
  • van-e garancia a beültetett implantátumokra?
  • örökre szól-e az implantátum, vagy néha szükség van javításra és/vagy cserére?
  • mennyire fájdalmas az implantátum beültetés folyamata?
  • kell-e varrni valamit a beavatkozás helyén?

A cikk természetesen választ is ad a kérdésekre. Ezután pedig olyan témákkal foglalkozik, mint az, hogy hogyan készül el egy fogpótlás. Illetve foglalkozik azzal is, hogy miért fontos az, hogy implantálás után az orvos és a beteg részéről is megtörténjen a szabályos időközönkénti utánkövetés.

Ha implantátum beültetésre van szükséged, a fogorvosbudapest.info oldalon akár azonnal foglalhatsz is időpontot a beavatkozásra

A fogorvosbudapest.info tehát egy olyan weboldal, ahol számos fogászati beavatkozással kapcsolatban olvashatunk jól megérthető, hiteles forrásból származó cikkeket. Ezzel pedig nagyon sokat segít abban, hogy ne féljünk annyira az ilyen beavatkozásoktól.

Mindemellett azonban a weboldal egy Budapest szívében működő fogászati klinika is, ahol számos kezelést és beavatkozást el tudnak végezni. Így egy cikk elolvasása után akár azonnal foglalhatunk is időpontot a számunkra szükséges kezelésre telefonon. Vagy pedig kitölthetjük az időpontkérdésre és kapcsolatfelvételre szolgáló online regisztrációs felülete is.

A fogorvosbudapest.info oldalon az időpontkérés mellett természetesen meg tudjuk nézi azt is, hogy pontosan hol található a bemutatott klinika, és hogyan tudjuk megközelíteni azt. Olvashatunk arról, hogy milyen szakorvosok dolgoznak az intézményben, így nem egy teljesen ismeretlen ember székébe ülhetünk be akkor, ha kezelésre jelentkeztünk. És természetesen utána tudunk nézni annak is, hogy pontosan milyen árakkal dolgozik az intézmény.

Ilyen kezelésekben kérhetsz segítséget a fogrovosbudapest.info-n

Az egyes kezelések és beavatkozások árait (értelemszerűen) az “Áraink” gombra kattintva tudjuk megnézni, az árlista segítségével pedig annak is utánajárhatunk, hogy pontosan milyen beavatkozásokat tud elvégezni a klinika. Ezek között szereplenek különböző diagnosztikai kezelések, vagyis állapotfelmérések és konzultációk. Elvégeztethetünk különböző fogtöméseket és gyökérkezeléseket. Lehetőségünk van többféle fogpótlás igényléséra, de kérhetünk akár fogeltávolítást is. Természetesen foglalhatunk időpontot implantátum beültetésre. Van fogszabályzás és paradontológia. Valamint kérhetünk időpontot olyan kezelésekre is, amelyekkel nagyobb fogászati problémák kialakulását előzhetjük meg.

A fogorvosbudapest.info weboldal felkeresése tehát ajánlott mindenkinek, akinek valamilyen fogászati problémája van, amire jó áron, de mégis profi szakellátás keretében végrehajtásra kerülő megoldást keres. De ezen kívül bárkinek érdemes rákattintania a weblapra, aki megbízható forrásból származó cikkeket szeretne olvasni bizonyos fogászati beavatkozásokkal kapcsolatban.

Amit én megtanultam az oldal felkeresésekor, az egyértelműen az, hogy a fogászati implantátum beültetés ugyan első hallásra ijesztőnek tűnhet, valójában azonban egyáltalán nem olyan rémisztő és fájdalmas dolog. Viszont olyan beavatkozás, amit fontos időben elvégeztetni, ellenkező esetben ugyanis sokkal nagyobb problémákhoz vezethet. (Ez egyébként igaz más fogászati kezelésekre is.)

Figyeljünk oda magunkra, és mindig vigyázzunk a fogainkra!