Biztonságos vezetés szemüveggel és könyöklővel

Eltört a szemüvegem, amit már húsz éve használok. Azért bírta ilyen sokáig, mert mindig csak vezetéskor veszem fel. Annyira nem rossz a szemem, hogy a hétköznapokban is kelljen, de a vezetés alatt mindennél fontosabb a biztonság. El is mentem az optikába, ahol szebbnél szebb keretek közül válogathattam. Az optikus egy beszédes fiatalember volt, aki rögtön el is kezdte bemutatni az akciós ajánlatokat, illetve a legfrissebb modelleket. Én mondtam neki, hogy nem vágyom luxusmárkára. Csak egy egyszerű keretet szerettem volna venni, és megemlítettem azt is, hogy a vezetéshez kell. Na, ekkor elkezdtünk belemélyedni az autós témába, ami már jobban érdekelt engem is.

Azt mondta, hogy a biztonságos vezetéshez nem elég csak egy új szemüveg, szerinte más kiegészítőkre is szükségem lehet. Megkérdezte, hogy van-e könyöklő az autómban, én pedig közöltem vele, hogy még nincs, és nem is gondolkodtam rajta, hogy vegyek. Elmesélte, hogy talált egy szuper autós oldalt, ahonnan nemrég rendelt egy könyöklőt, és ez rendkívül megnövelte a biztonságérzetét és kényelmét vezetés közben. Na, ezután már én is elgondolkodtam a dolgon. Ha egy optikában is megemlítik ezt, akkor lehet, hogy tényleg van benne valami. Megkértem, hogy küldje át a linket, amin meg tudom nézni ezt az oldalt. A szemüvegvásárlás után haza is mentem, és átböngésztem a választékot. Először is ki kellett választanom az autóm típusát, majd ezután tudtam megnézni azokat a termékeket, amiket ehhez a típushoz terveztek.

könyöklő

Az optikus biztatása, illetve az oldalon található képek és leírások is meggyőztek arról, hogy megrendeljem a könyöklőt. Egy prémium minőségű, vegán bőrből készült modellre esett a választásom, ami a rendelés után pár nappal meg is érkezett. A szállítás simán ment, a csomagot pedig hibátlan állapotban kaptam kézhez. A webshop egyébként nagyszerű volt. Tetszett az átlátható elrendezés, és az, hogy könnyen megtaláltam pontosan azt, amit kerestem. A böngészés közben találtam egy blogot is, ami az oldalhoz tartozik. Szerintem ez nagyszerű lehet azoknak a vásárlóknak, akik szeretnének megtudni többet egy termékről, vagy kérdéseik vannak, de nem akarnak telefonálni. Én is elolvastam egy pár kisokost, és már tervezem a következő rendelésemet, ami egy tetőcsomagtartó lesz. Nagyon hasznosnak találtam, hogy az oldalnak van egy táblázata ehhez, amiben összehasonlítja a különböző csomagtartók tulajdonságait. Így nyugodt szívvel választhatom majd ki a legjobb modellt a kocsimra. A kisokosok és termékinfók mellett egyéb érdekes és hasznos témákról is szót ejtenek a blogon. Például felhívják a figyelmet a veszélyes helyzetekre, és tippeket adnak ezek kiküszöbölésére. Legyen szó havas, téli időszakról vagy esőben vezetésről, a blog szinte minden hasonló témát megemlít. Az egyik cikkből még azt is megtudtam, hogy hány autó létezik összesen Magyarországon, illetve a világon. Tudtad, hogy a WHO szerint az USA csak a negyedik helyen áll autómennyiségben? Ez nagyon meglepett! Ha esetleg hasonló érdekes tényekről olvasgatnál, akkor szívesen ajánlom neked is a blogot, amit az oldal tetején lévő sávban találhatsz AF Magazin néven.

A kicsomagolás után be is szereltem a kartámaszt a két ülés közé, ami egyszerűen történt, hiszen tökéletesen illeszkedett az én autómba. Elmondhatom, hogy nagyon megérte ez a vásárlás. A könyöklő hihetetlenül kényelmes, és örülök, hogy a drágább műbőr verziót választottam, nem pedig a műanyagot. A praktikusság mellett ráadásul gyönyörűen mutat az autóban, teljesen feldobja a belső teret.

Az első utam az új kiegészítővel Szlovéniába vezetett, ami mindig egy fárasztó és hosszú út nekem. Egy idő után már azt sem tudom, hova tegyem a karom, az egész testem fáradt, és nem akarok tovább vezetni. Viszont a könyöklő beszerelése után nem így történt. Végre nem kellett a levegőben tartanom az alkarom, hanem bármikor tudtam pihentetni útközben. A kartámaszt természetesen be lehet állítani, hogy minden sofőrnek kényelmes legyen. A komfortérzet mellett pedig a biztonságérzetem is megnőtt, hiszen így jobban az útra tudok koncentrálni, ahelyett, hogy a zsibbadó karomon zsörtölődnék. A szlovéniai utam végre kellemes hangulatban telt, és most először élvezni is tudtam a hosszú vezetést.

Azt hiszem, sok baleset adódik abból, hogy a sofőr elfárad, vagy fájdalmai vannak. Ezeket nagyon egyszerűen meg lehetne előzni egy ilyen apró kiegészítővel. Szerintem mindenkinek szüksége lenne egy könyöklőre, és én is ajánlani fogom majd az ügyfeleimnek és a barátaimnak. És persze azt is megemlítem majd, hogy az autofelszerelesek.hu-n vásároltam. Örülök, hogy egy hazai céget támogathattam, és remélem, hogy még sokáig lesznek elérhetőek, hiszen még rengeteg dolgot be szeretnék szerezni a kocsiba. Zárásképpen pedig csak azt tudom mondani, hogy az apró részletek, mint a könyöklő, igenis fontosak a biztonság megtartásában.