Ez nem optikai csalódás, hanem a legszuperebb vendéglátó ellátó webáruház!

Mivel gyerekkorom óta szemüveges vagyok, ezért régóta látogatom a különböző optikákat. Már jó ideje kontaktlencsét használok, ugyanakkor ahhoz is elengedhetetlen a jó szemüveg, hogy pihenni tudjon a szem. Élénk emlékeim vannak arról, hogy már kislányként is érdeklődve figyeltem az optikusok (akkor még nem ismertem azt a szót, hogy optometrista) ténykedéseit, amikor készültek az újabb és újabb szemüvegeim (sajnos évente volt rá szükség, ugyanis mindig romlott a szemem). Akkor még nem gondoltam, hogy egy nap majd én is optikában fogok dolgozni, pedig utólag olyan egyértelmű volt az út, ami odáig vezetett. De persze ehhez képeznem is kellett magam. Először csak tanácsadással kezdtem foglalkozni, én segítettem kiválasztani a lencséket és az arcukhoz, életstílusukhoz illeszkedő keretet az ügyfeleknek. Aztán egyre jobban körvonalazódott bennem az, hogy engem ez még komolyabb szinteken érdekel, és elkezdtem kitanulni a becsiszolást is.

Ez néhány szép és emlékezetes év volt az életemben, aztán gyermekvállalás után mégis másfelé vezetett az utam. De ez már egy másik történet. Azóta is figyelemmel kísérem természetesen a legújabb trendeket, fejlesztéseket az optikák terén, ugyanakkor az utóbbi években erősen fontolgatom a lézeres szemműtétet. Erősen mínuszos ugyanis a szemem, szóval elvileg jó alany lennék egy ilyen dologhoz, bár megmondom őszintén, odáig még sosem jutottam el, hogy esetleg alkalmassági vizsgálatnak is alávessem magam. Ahhoz úgy érzem, még ki kell tisztulnia bennem a döntésnek, mérlegelnem kell pár dolgot. Nem mondom, hogy nem szeretem a szemüvegeket, vagy hogy komoly bajom lenne a kontaktlencsékkel, de sok helyzetben egyszerűen annyira nem praktikusak!… Azért magas dioptriával élni hosszú évtizedeken át bizony nem egy leányálom, nem is beszélve a költségekről… Egy lézeres szemműtét sem kerül ugyan kevésbe, de hosszútávon jelent megoldást a szituációra.

Egy rokonommal, aki megműttette a szemét, ezen kívül is nagyon érdekes dolgokról szoktunk beszélni, ugyanis nemsokára megnyitja a városban a saját bisztróját. Mesélte, hogy sikerült valami nagy szerencse révén egy olyan webáruházat találnia, ahonnan csomó eszközt be tudott vásárolni, úgy mint porcelán tányérok, evőeszközök, üvegáru, edények és egyéb kiegészítők, amik elkélnek a konyhában és a vendégtérben. Azt mondta, nagyon örült annak, hogy egy helyről ennyi féle felszerelést tudott beszerezni a konyhába, ráadásul mindezt meg tudta tenni a napjai végén, az otthonából, nyugodt körülmények között, nem kellett még szaladgálnia ezek után. Tökre megértem, én is azt gondolom, hogy nagy előnyei vannak az online vásárlásnak. Plusz az említett online áruháznál, a Hunnia Kristálynál aztán tényleg nem lehet panasz arra, hogy esetleg kevés az elérhető infó a termékeknél vagy a képek alapján ne lenne eldönthető, hogy megfelelő-e az adott árucikk a vásárló számára. Ugyanis ez a weboldal nagyon profin van összerakva, még együtt is ránéztünk! Csomó esetben úgy szoktam érezni, hogy elég hiányosak a termékadatlapok, sőt, alapból a kategóriák is, de itt abszolút nincs így. Külön kategóriát kapott például egy úgynevezett vendéglátós szlengeket tartalmazó kis bejegyzés, emellett a leggyakrabban előforduló, de mégis a laikusok számára “rejtjeles” gasztronómiai kifejezéseket is összegyűjtötték nekünk, ahogyan azt is megtudhatjuk egy harmadik posztból, hogy a különböző “módon” elkészített ételek (gyakran húsok) mit is jelentenek. Számomra a bárral, koktélos kifejezésekkel kapcsolatos bejegyzés – “szótár” – nyújtotta a legtöbb izgalmat, ugyanis fogalmam sem volt róla, hogy olykor a koktélok nevei is hordoznak bizonyos többletinformációkat.

A leginkább a porcelán tányér kínálatnál ragadtam le – meglepett, hogy több évnyi garancia jár ezekre a termékekre, amik ráadásul nagyon minőségiek és egyediek is. Nem csoda, hogy egyes modellek még a legmenőbb fine dining éttermekben is helyt állnak. Igazi luxus életérzés, az biztos! Színesek, különleges kialakításúak, amikből el tudom képzelni, hogy mekkora élmény lehet a finomabbnál finomabb falatokat kóstolni… A rokonom nem ezt a luxus életérzést fogja megcélozni, de azért ő is elég esztétikus tányérokat választott a Hunnia Kristály oldaláról. Szerintem abszolút jó vásárt csinált, hiszen ez egy olyan szakma, ahol nagyon fontos az, hogy a szemnek is tetszetős legyen minden. A porcelán tányér felhozatal mellett, aminél leragadtam, azok a törhetetlen termékek. Nem is gondoltam volna, hogy már ilyen is van, hát ez nagyon menő! Gondolom, nem kifejezetten a menzák vásárolják őket, pedig ott is milyen jól jönne… Szabadalom is védi a technológiát, ami abszolút érthető, és hát gondoljunk csak bele, mekkora könnyebbség lehet egy vendéglátóhelynek, ha ilyen tányérjai és poharai vannak! Úgy sejtem, bőven lehet vele spórolni.

Noha egy “gasztrointézmény” és -szakember ellátóról beszélünk a Hunnia Kristály Kft. esetében, azaz mezei halandóként gondolhatnám, hogy nem én vagyok kifejezetten a célcsoportjuk, rá kellett jönnöm, hogy ez azért nem teljesen igaz. Nyugodtan vásárolhatnak náluk magánszemélyek is, külön menüt dedikáltak a kifejezetten háztartásokba szánt termékeknek. Természetesen vehetünk porcelán tányért is, nincs abban semmi hiba, de a webshop ezen részén akár fürdőszobai kiegészítőket is vásárolhatunk. Nekem tetszik, hogy nyitottak a vendéglátói szcénán kívül másokra is, és biztos vagyok benne, hogy párszor még vissza fogok térni az oldalukra. A jó árak náluk garantáltak, szóval abszolút tudom ajánlani minden érdeklődőnek, hogy látogasson el a weboldalra. Egyébként a kapcsolat menüpontnál megtalálható minden elérhetőségük, ott derült ki számomra, hogy a országban két helyen, Budapesten és Debrecenben vannak jelen. Mivel én messze élek ezektől a városoktól, így egyértelműen az online vásárlást preferálom, de náluk az is nagyon egyszerű. A szállításnak három módja van esetükben: vagy házhoz szállítják a kiválasztott termékeket, vagy tudjuk a rendelésünket csomagautomatába vagy csomagpontra kérni. Utóbbi két opció előnye, hogy nagyobb rugalmasságot biztosít, hiszen ilyen esetben a termékek átvételére pár napig van lehetőségünk, ugyanakkor tartozik hozzájuk bizonyos súlybéli limit, ezt érdemes szem előtt tartani a megrendelés tervezésekor. Hálás vagyok a családtagomnak, hogy beavatott az élete és karrierje alakulásába, és közben meg is tudhattam tőle, hogy létezik egy ilyen szuper webáruház, mint a Hunnia Kristály.