Néha jobb feladni a büszkeségünk, és segítséget kérni

Egy maximalistának sokszor nehéz elfogadni, hogy a dolgok nem úgy sikerülnek néha, ahogyan azt ő eltervezte. Ezt tapasztalatból mondom, mert én is ilyen ember vagyok. Ez akkor mutatkozott meg először, amikor elkezdett romlani a látásom, már nem olyan élesen láttam, mint régen. Nagyon nehéz volt ezt beismernem, mert büszke voltam az éles látásomra mindig is. De hát ez van, feladtam a makacsságom a tiszta látásért cserébe, és elmentem egy optikába szemüveget csináltatni. Ugyanígy nehéz volt beismernem azt is, amikor a saját vállalkozásom akartam elindítani, hogy segítségre van szükségem ebben. Az egyik barátom ajánlotta a szekhelyszolgaltatas24.hu szolgáltatását, neki is sokat segítettek, amikor cégalapításba kezdett. Mondta, hogy nincs más dolgom, mint beírni a keresőbe, hogy székhelyszolgáltatás újlengyel, és meg fogom találni azt az oldalt, amire nekem szükségem van.

Meg is fogadtam a tanácsát, és valóban rátaláltam a weboldalra. Szerettem volna egy kicsit tájékozódni a tevékenységükről, mielőtt felveszem velük a kapcsolatot, hogy tisztában legyek mindennel. Legfőképpen az érdekelt, hogy miért azt kellett beírnom a keresőbe, hogy székhelyszolgáltatás újlengyel, mert korábban még nem hallottam erről a településről. Éppen ezért lepődtem meg nagyon, amikor olvastam, hogy azért választotta a szekhelyszolgaltatas24.hu ezt a települést, mert itt nem kell iparűzési adót fizetni! Engem nagyon meghökkentett ez az információ, nem is gondoltam volna, hogy van ilyen hazánkban. A barátaim, akik egyéni vállalkozók például sokat szoktak panaszkodni arról, hogy milyen sok iparűzési adót kell fizetniük rendszeresen. Alig vártam, hogy megosszam velük ezt az infót, amit megtudtam.

De azt is olvastam, hogy észben kell tartani azt, hogy csak akkor éri meg a székhelyszolgáltatást Újlengyelen választani, ha nincsen másik fiókvállalata vagy telephelye a cégünknek. Ugyanis, ha van, akkor abban az esetben a két település között meg fog oszlani az iparűzési adó, és így közel sem biztos, hogy anyagilag megéri igénybe venni a székhelyszolgáltatást. Mivel esetemben ez nem volt releváns, így görgettem tovább az oldalon, hogy még több dolgot tudhassak meg. Láttam, hogy azért is megéri ezt a szolgáltatást választani, mert sok olyan macerás dolgot vállalnak át, ami alapvetően a mi feladatunk lenne. Ilyen például a cégtábla kihelyezése a székhelyhez úgy, hogy az a közterületről is jól láthatóan látszódjon. Ugyanis ezt a hatóságok nagyon komolyan veszik, ha valaki nem tarja be, az komoly bírságra is számíthat. Már pedig egy vállalkozás indításánál szerintem minden jól jön, csak nem a váratlan plusz kiadások.

Emellett a postánk miatt sem kell fájjon a fejünk, ugyanis, ha igénybe vesszük a székhelyszolgáltatást, akkor a nevünkre érkező leveleket és küldeményeket átveszik nekünk, majd továbbítják arra a címre, amire szeretnénk. Eszembe jutott, hogy mi van akkor, ha elkeveredik a levelem valamilyen úton módon, de erre a dologra is gyorsan választ kaptam. Ugyanis a weboldalon írják, hogy az érkező leveleket rögtön iktatják, majd beszkennelik, és elküldik a részünkre elektronikusan és postán is. Így aztán nem kell amiatt aggódni, hogy nem ér el hozzánk, aminek el kell érnie. Továbbá nem kell adminisztrációt sem emiatt fenntartanunk, illetve a szekhelyszolgaltatas24.hu tárgyalót is biztosít nekünk, ha szükség van rá, amit havonta egyszer díjmentesen lehet használni. De írják is, hogy ez elég is szokott lenni. Nagyon nem bántam meg, hogy leküzdöttem a büszkeségem, és igénybe vettem a szolgáltatásaikat, mert sokkal könnyebb volt elindítani a saját vállalkozásom így.

székhelyszolgáltatás újlengyel