Nem kell optikus ahhoz, hogy diákmunkát találjunk

Már gyerekkoromtól kezdve szemüveget kellett hordanom. Őszintén, ez a dolog nem befolyásolt annyira, mint először hittem volna. Persze nekem is megvolt a lázadós korszakom, mikor semmi pénzért nem vettem volna fel szemüveget. Ez azonban egy idő után szinte teljesen megszűnt, ahogy rájöttem, nincs semmi ciki abban, ha az ember szemüveget hord. Persze ehhez az is kellett, hogy kialakuljon egy saját stílusom és ne csak anyukámra hagyjam az ilyen döntéseket.

5 évvel ezelőtt viszont történt egy incidens, ami miatt most már sokkal nagyobb becsben tartom a szemüvegemet. Az egyik reggel kipattant egy csavar az oldalából és levált az egyik szára. Először teljesen kétségbe voltam esve, és egy szigszalaggal próbáltam megjavítani. Ez azonban nem volt egy rendes megoldás és nemsokára jó drágán vennem kellett egy új szemüveget. Azóta nagyon figyelek, hogy ne forduljon elő ilyen többé.

Főleg azért volt akkoriban annyi pénzzel kapcsolatos gondom, mert az iskola mellett nem nagyon találtam munkát. Ez azonban megváltozott, mikor egyszer beírtam a keresőbe, hogy „diákmunka budapest” és rátaláltam a Topiwork oldalára. Ezen a helyen szinte mindent el lehet intézni, ami diákmunkával kapcsolatos. Ráadásul elfelejthetjük azokat a felesleges köröket, amikhez már hozzászoktunk más szövetkezeteknél.

diákmunka budapest

Erről már akkor meg tudtok győződni, mikor először felléptek a weblapra. A kezdőlap nem rögtön reklámokkal, vagy más zavaró dolgokkal nyit, hanem egy letisztult honlap fogad majd minket, ahol mindennek megvan a helye. Így nem kell órákat tölteni azzal, mire megtaláljuk a „diákmunka budapest” részleget. Az első dolog azonban, amit mindenkinek javasolnék, az nem más, minthogy regisztráljon az oldalra. Ha ezt megteszitek, akkor el tudjátok menteni azokat a munkákat, amik elnyerték a tetszéseteket.

A Topiwork oldalának azonban a legjobb funkciója nem ez, hanem a diákmunka kereső. Ennek segítségével pontosan meg tudjuk adni azt, hogy hol és milyen munkát szeretnénk végezni. Több eszközt is ad ahhoz, hogy a keresési találataink a leginkább megfeleljenek az igényeinknek. Ha például már tudjuk, hogy mit szeretnénk dolgozni, akkor beírhatjuk az adott terület megnevezését.

Én azonban még nem jártam ennyire előre az ötleteimmel, úgyhogy számomra nagy segítség volt az oldal többi funkciója. Mint például a kategóriák rendszere. Ezek segítségével nem kell rögtön kitalálnunk, hogy mit szeretnénk csinálni, hanem nagyobb címszavak alá gyűjtve böngészhetünk a különböző lehetőségek közül. Engem például most a műszaki terület érdekelt, mivel az egyetemen is egy ilyen szakra járok.

Miután rákattintottam „műszaki” kiírásra, nagyon boldog lettem, mivel megláttam, hogy miként van elrendezve a munkák listája. Nem kell attól tartani, hogy csak egy ömlesztett katyvaszt fogunk kapni. Minden munkáról fel vannak tüntetve a főbb infók, úgyhogy azonnal ki tudjuk szűrni azokat, amik nem relevánsak számunkra. Ezzel rengeteg időt lehet megspórolni. Ami azonban igazán tetszett, az az volt, hogy a bérezést is kiírták. Pedig ennél a témánál nagy szokott lenni az értelmetlen titkolózás. A Topiwork azonban azt szerette volna, hogy pontosan tudjuk, mire vállalkozunk.

Ennek köszönhetően nagyon hamar találtam is pár olyan munkát, ami megtetszett. Nagyon meglepődtem, mikor néhány nap múlva már meg is kerestek és egy sikeres interjú után el is kezdhettem dolgozni. Bárcsak minden olyan egyszerűen menne, mint a diákmunka budapest területén, ha a Topiwork-öt választjuk.